Blog

Blog

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de auto industrie. Nieuweautorijden.nl houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij onze website en bij de autofabrikanten.

Volkswagen als Populairste Automerk in 2023

Hoewel de Volkswagen ID3 of Polo niet in de top vijf van populairste modellen voorkwamen, was Volkswagen het meest verkochte automerk in 2023. In totaal werden 34.958 nieuwe Volkswagens geregistreerd, wat resulteerde in een marktaandeel van 9,5 procent. Een flinke stijging nieuwe personenauto's in 2023 ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees verder

5 Tips bij het kopen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto kopen doe je vast niet iedere dag of zelfs ieder jaar. Het is een grote uitgave en daar wil je goed over nadenken. Met deze tips van Nieuweautorijden.nl wordt jouw volgende aankoop gegarandeerd een succes.

Lees verder

Tips voor het onderhandelen over de prijs van een nieuwe auto

Ga je een nieuwe auto kopen dan is het gebruikelijk dat je onderhandelt over de prijs. Als je zonder protest de prijs betaalt die op het label in de showroom staat dan zal de garagehouder zijn personeel waarschijnlijk op een rondje gebak trakteren. De prijzen van auto’s zijn zodanig dat er onderhandelingsruimte is. Die ruimte is natuurlijk wel beperkt. Een auto met een prijskaartje van 25.000 euro krijg je niet mee voor 10.000 minder. Maar veel garagebedrijven vinden het leuk om te onderhandelen om te zien wie de langste adem heeft, de koper of de verkoper.

Lees verder

De voordelen van het kopen van een nieuwe auto

Als je een auto wilt aanschaffen dan heb je de keuze uit een nieuwe auto kopen of een occasion. Veel mensen gaan voor die laatste optie, want een gebruikte auto is nu eenmaal goedkoper. En als je kiest voor een jonge gebruikte auto kun je daar nog jaren zonder zorgen in rijden. Maar waarom zou je gaan voor nieuw? Daar zitten ook wel een aantal leuke voordelen aan.

Lees verder

Eenvoudig en snel een nieuwe auto

Een auto is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We zijn gewoon behoorlijk afhankelijk van de auto niet alleen voor de privékilometers maar ook voor al onze zakelijke kilometers. Tegenwoordig hebben we niet allemaal meer een baan naast de deur en we moeten wel erg vaak reizen tussen thuis en werkplek, maar ook een bezoek aan een klant komt steeds vaker voor. Er zijn werkgevers die de kilometers goed compenseren maar het kan ook zijn dat je een auto van de zaak krijgt. Er kan invulling aangegeven worden op diverse manieren. Hierdoor heeft ook iedere manier zo zijn eigen voor- en nadelen.

Lees verder

Financial lease of Operational lease

Een nieuwe auto kopen? Dan kun jezelf direct afvragen hoe je dat het beste kunt gaan doen, en er zijn meerdere opties bespreekbaar! In de nieuwste blog van NieuweAutoRijden.nl helpen wij je bij het maken van een keuze. Wat is nu de beste optie? Je zult snel merken dat dit per situatie totaal verschillend is.

Lees verder

Het nieuwe rijden!

Autorijden. Sinds jaar en dag doen veel mensen het in Nederland. Het begon allemaal al zo'n 90 jaar geleden in het jaar 1927. In dat jaar reden er in ons land maar 41.000 auto's rond. Het was toen alleen voor de echt rijke mensen beschikbaar. In de loop der jaren is het gebruik van de auto eerder gemeengoed dan uitzonderlijk geworden. Met als gevolg dat het aantal auto’s in één eeuw tijd 200 keer zoveel is geworden. Anno 2021 rijden er zo'n 8,7 miljoen auto’s rond over onze wegen. Net als het een revolutie was om honderd jaar geleden auto te rijden, heeft er de laatste jaren ook een revolutie in de auto industrie plaatsgevonden.

Lees verder