Het nieuwe rijden!

Autorijden. Sinds jaar en dag doen steeds veel mensen het in Nederland. Het begon allemaal al zo’n 90 jaar geleden in het jaar 1927. In dat jaar reden er in ons land maar 41.000 auto’s rond. Het was toen alleen voor de echt rijke mensen beschikbaar. In de loop der jaren is het gebruik van de auto eerder gemeengoed dan uitzonderlijk geworden. Met als gevolg dat het aantal auto’s in één eeuw tijd 200 keer zoveel is geworden. Anno 2021 rijden er zo’n 8,7 miljoen auto’s rond over onze wegen. Net als het een revolutie was om honderd jaar geleden auto te rijden, heeft er de laatste jaren ook een revolutie in de auto industrie plaatsgevonden.

Revolutie

Het is alweer 15 jaar geleden sinds de eerste hybride auto’s de automarkt kwamen veroveren. In de loop der jaren zijn er steeds meer minder traditionele auto’s op de markt gekomen. Hybride auto’s zijn de toekomst om heel veel verschillende redenen. Natuurlijk is één van de hoofdredenen het verbruik van hybride in vergelijking met auto’s die op brandstof rijden. Een hybride auto stoot ook veel minder uit in het stadsverkeer. Minder uitstoot is niet alleen veel beter voor ons milieu maar ook veel beter voor onze portemonnee. Het kost je simpelweg gewoon veel minder geld om met een hybride auto te rijden dan met een auto op andere brandstof. Om een vergelijking te trekken tussen het verbruik van hybride en conventionele auto’s is het leuk om te kijken naar het verschil tussen de relatief grote Toyota Prius en een Volkswagen Fox. Deze twee auto’s verschillen enorm in grootte maar hebben dezelfde uitstoot.

Milieuvriendelijk en andere voordelen

Hybride rijden heeft dus een milieuvriendelijk imago, en dat is niet onterecht. Met de lage uitstoot en dus het lage verbruik wordt het milieu veel minder belast. En dat levert ook nog andere voordelen op. Wanneer je in ons land een benzine slurpende auto wil leasen zal de bijtelling een tarief van 20 of 25% bedragen. En dat is bij hybride leaseauto’s een heel stuk minder. In Nederland betaal je, afhankelijk van het model, maar 7 of 14% fiscale bijtelling van de cataloguswaarde op hun salaris. Kortom hoe vervuilender je rijdt, hoe goedkoper je auto. Maar hoe vervuilender je rijdt, hoe grotere belasting op het milieu en hoe hoger de kosten van je brandstof. Een hybride auto is dus eigenlijk een win-win-situatie: én je helpt het milieu én je helpt je portemonnee. Wat wil je nog meer?

Een ander groot voordeel wat je in ons koude kikkerlandje hebt is dat je voor een hybride auto geen aanschafbelasting betaalt wanneer je er één aanschaft. Je bent dus vrijgesteld van de aanschafbelasting. Maar ook over onze landsgrenzen heb je veel voordelen van een hybride auto. Zo heb je in Amerika een hele bijzondere uitzonderingspositie als hybride rijder. Want wanneer je in een gewone auto over de snelwegen in Amerika rijdt, mag je alleen op de carpoolstrook rijden als je een passagier bij hebben. Dat klinkt uiteraard volkomen logisch. Maar als je in een hybride auto rijdt dan mag je zonder dat je een passagier bij je hebt over deze strook rijden. Dus dat rijdt lekker door.

Er zijn dus een hoop voordelen aan het rijden van een hybride auto. Op nieuweautorijden.nl komen alle voordelen nog eens langs. Maar het allerbelangrijkste voordeel van het rijden met deze moderne voertuigen zijn toch de kosten. Want ondanks dat je veel meer betaald voor een hybride auto als voor een normale auto, heb je de meerprijs veel sneller terugverdiend. Dit komt door de fiscale stimulering. De kortingen die je dus krijgt op allerlei fronten. Maar ook door de veel lagere brandstofkosten.

Veel keus uit hybride auto’s

Net als gewone auto’s zijn er talloze verschillende automerken waar je uit kan kiezen. Bijna alle grote automerken hebben tegenwoordig een hybride versie. En dat gaat alleen maar meer worden. De Nederlandse staat, en Europa in het grotere geheel, wil op den duur af van de brandstofslurpende auto’s. Door hybride rijden steeds meer te stimuleren zullen er steeds meer modellen op de markt komen. En de komende jaren gaat je dat een hoop fiscale kortingen opleveren. Dus pak je kans en rij een stuk goedkoper en zuiniger!