Financial lease of Operational lease

Een nieuwe auto kopen? Dan kun jezelf direct afvragen hoe je dat het beste kunt gaan doen, en er zijn meerdere opties bespreekbaar! In de nieuwste blog van NieuweAutoRijden.nl helpen wij je bij het maken van een keuze. Wat is nu de beste optie? Je zult snel merken dat dit per situatie totaal verschillend is.

Het grote verschillen tussen financial lease of operational lease zit hem vooral in het eigenaarschap. Bij Financial Lease ben je al vanaf het eerste moment eigenaar van de auto, bij operational lease blijft de auto in bezit van de leasemaatschappij. Je kunt operational zien als een soort huur. Financial lease lijkt meer op een hypotheek.

De voordelen van Financial Lease

Om het iets makkelijker te maken zullen wij een aantal voor en nadelen opsommen. Hierdoor is het makkelijker om een keuze te maken en kom je er eenvoudig achter wat het best past bij jouw situatie.

Financial lease heeft de volgende voordelen:

Eigendom

De auto is volledig van jouw. Dit biedt totale controle en jij kan en mag bepalen wat er met de auto gebeurd. Op het moment dat het slottermijn is betaald kun je zelf bepalen wat je met de auto doet. Je kunt hem nu verkopen of eventueel nog langer gebruiken.

Financiële spreiding

Doordat je de auto niet in een keer betaald houd je veel geld over om elders te investeren. Hierdoor heb je niet een grote ingreep op je liquide middelen en kun je je geld anders inzetten.

Reparaties en onderhoud in eigen handen

Doordat de auto eigendom is van jou ben jij zelf ook verantwoordelijk voor eventuele reparaties. Deze betaal je zelf.

De voordelen van operational lease

Aanschafkosten

Net zoals bij financial lease heeft operational lease een voordeel dat je een duur object niet in een keer hoeft aan te schaffen. Het enige verschil is dat de auto bij deze variant niet jouw eigendom is. Hierdoor ben jij niet gevoelig voor de waardevermindering van de auto.

Service inbegrepen

Omdat de auto eigendom van de leasemaatschappij blijft ben jij ook niet verantwoordelijk voor reparaties, verzekering, onderhoud etc. Dit is allemaal voor de leasemaatschappij. Het vaste maandbedrag, tanken en het schoonmaken van jouw auto is het enige wat je zelf hoeft te doen.

Inleveren na het leasetermijn

Na het leasetermijn lever je je auto weer in en kun je iets nieuws kiezen. Dit is een voor en een nadeel, want je hebt jarenlang betaald voor een auto die je nu weer inlevert.

Financial Leasen bij Nieuweautorijden.nl

Bij het nieuwe auto rijden zijn wij een voorstander van financial leasen als jij een nieuwe auto wilt. Dit komt doordat je hier ten alle tijden eigenaar van de auto blijft. Bekijk in onze splinternieuwe zoekmachine welke auto’s er allemaal te kop staan, en kies een auto uit die bij jou past!