Eenvoudig en snel een nieuwe auto

Eenvoudig en snel een nieuwe auto

Een auto is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We zijn gewoon behoorlijk afhankelijk van de auto niet alleen voor de privékilometers maar ook voor al onze zakelijke kilometers. Tegenwoordig hebben we niet allemaal meer een baan naast de deur en we moeten wel erg vaak reizen tussen thuis en werkplek, maar ook een bezoek aan een klant komt steeds vaker voor. Er zijn werkgevers die de kilometers goed compenseren maar het kan ook zijn dat je een auto van de zaak krijgt. Er kan invulling aangegeven worden op diverse manieren. Hierdoor heeft ook iedere manier zo zijn eigen voor- en nadelen.

Een auto van de zaak of koop jezelf een auto?

Soms kan het nogal aantrekkelijk zijn een auto van de zaak te rijden omdat je dan te maken hebt met een vast bedrag per maand. Dit bedrag wordt ingehouden op je salaris dus heb je eigenlijk nergens omkijken naar. Dit kan overigens ook op meerdere manieren gebeuren want een werkgever kan ook een brutobedrag uitkeren. Een werkgever houdt rekening met meerdere factoren en kijkt natuurlijk wat het beste past binnen het bedrijf. Sommige opties zijn niet erg aantrekkelijk voor een bedrijf, terwijl een kilometervergoeding bijvoorbeeld zeer aantrekkelijk kan zijn voor het bedrijf.

Financier jij je auto of betaal je het in één keer?

We kunnen ervoor kiezen een financiering te nemen op een auto omdat dit nogal een grote uitgave is. Je kunt natuurlijk ook eerst gaan sparen totdat jij het geld bij elkaar gespaard hebt voor de auto die jij zo graag wilt rijden. Er zijn voor het financieren van een auto ook nog een aantal opties waaraan je kunt denken. Zo is het mogelijk te kiezen voor een persoonlijke lening, financial lease, maar er zijn ook mogelijkheden die vrijwel duur zijn en niet echt als ideaal gezien worden. In bijna alle gevallen kun je wel kiezen voor een uitbreiding in het pakket van je keuze. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitbreiding wat betreft het onderhoud. Door zo een pakket af te sluiten ben je verzekerd van onderhoud en kom je niet zo snel voor nare ongewenste kosten te staan.

Zakelijke kilometers

Als jij een leaseauto aangeschaft hebt is het wel erg handig rekening te houden met de kilometers. Zakelijke kilometers zijn natuurlijk de kilometers die je bijvoorbeeld maakt voor het bedrijf van en naar een klant. Verstandig omgaan met je zakelijke kilometers, waarom is dat? Voor iedere kilometer die je rijdt mag je 0.19 cent aftrekken, maar hoe zit dat nu allemaal. Voor het juiste advies en wat het handigste is voor jou en het bedrijf is het verstandig om een adviseur te vragen wat je het beste kan doen. Een adviseur kan je namelijk precies vertellen waar je op moet letten en waar je echt rekening mee moet houden. Je moet natuurlijk altijd kijken wat het voordeligste voor jou uitpakt, want zeg nu zelf iedere euro die je extra kan besparen op de onkosten moet je toch zeker doen?