De voordelen van het kopen van een nieuwe auto

Als je een auto wilt aanschaffen dan heb je de keuze uit een nieuwe auto kopen of een occasion. Veel mensen gaan voor die laatste optie, want een gebruikte auto is nu eenmaal goedkoper. En als je kiest voor een jonge gebruikte auto kun je daar nog jaren zonder zorgen in rijden. Maar waarom zou je gaan voor nieuw? Daar zitten ook wel een aantal leuke voordelen aan.

Jij hebt de keuze wat het gaat worden

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is alles jouw keuze. Niet alleen het merk en type, waarbij je wellicht rekening moet houden met je beschikbare budget. Maar jij mag ook de kleur kiezen plus eventuele extra opties. Bij een tweedehands auto moet je misschien genoegen nemen met een kleur waar je niet blij mee bent. Of met een motorvermogen dat wat jou betreft wel wat pittiger had gemogen. Jouw nieuwe auto wordt zoals jij die graag wilt. Dat geeft natuurlijk extra voldoening.

Nauwelijks onderhoud

Een ander voordeel van een nieuwe auto kopen is dat deze de eerste jaren niet of nauwelijks onderhoud nodig zal hebben. De meeste merken geven 5 jaar volledige garantie, sommige zelfs 7 jaar. Dat doet de fabrikant omdat hij er vertrouwen in heeft dat de auto al die jaren zonder al te veel problemen zal rijden. Of er onderhoud nodig is hangt natuurlijk wel af van het aantal kilometers dat je rijdt. Het scheelt nogal of je je auto alleen gebruikt voor af en toe of je rijdt er dagelijks 200 kilometer mee heen en weer naar je werk of je maakt verre autovakanties. Sommige onderdelen van een auto hebben een levensduur van een x aantal duizenden kilometers en moeten dan vervangen worden.

Je kunt kiezen voor lease

Een nieuwe auto kopen kan ook betekenen dat je kiest voor leasen. Je kunt een private lease contract afsluiten. Dan rijd je 2 of 3 jaar met de auto en betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Na de leaseperiode lever je de auto in en kunt opnieuw voor een nieuwe auto gaan. Onderhoud en reparatie zijn gedurende de leaseperiode in de leaseprijs inbegrepen. Dat geldt ook voor de verzekering en de wegenbelasting. Als je kiest voor financial lease dan kun je de auto na afloop van de leaseperiode overnemen tegen de dan geldende restwaarde.

Een nieuwe auto is representatief

Als je je auto gebruikt voor je werk dan is het wellicht handig als de auto representatief is. Klanten bezoeken in een mooie nieuwe auto komt heel anders over dan dat je in een ‘oude roestbak’ rijdt. Het kan het verschil maken tussen wel of niet een klant binnenhalen of een opdracht krijgen. Soms kan het zelfs het verschil maken tussen een baan wel of niet krijgen. Het zou niet uit moeten maken, maar de praktijk is soms anders. Maar voor jezelf geeft het natuurlijk ook een fijn gevoel om in een auto te rijden waarvan de bekleding nog nieuw ruikt.

Kun je ook online een nieuwe auto kopen?

Als je geen zin hebt om naar een garage te gaan dan kun je ook zeker online een nieuwe auto kopen. Vrijwel alle garagebedrijven hebben vandaag de dag een website. Hier presenteren ze hun showroom modellen. Ook vind je hier als het goed is informatie over opties en in welke kleuren de auto leverbaar is. Zo kun je dus als je wilt online jouw droomauto uitzoeken. Die kun je vervolgens bestellen. Houd wel rekening met een levertijd als je een nieuwe auto wilt kopen. Afhankelijk van merk en type kan de levertijd maanden zijn of soms zelfs wel een jaar. Ga je voor een model uit de showroom dan heb je dat probleem natuurlijk niet.