5 Tips bij het kopen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto kopen doe je vast niet iedere dag of zelfs ieder jaar. Het is een grote uitgave en daar wil je goed over nadenken. Met deze tips van Nieuweautorijden.nl wordt jouw volgende aankoop gegarandeerd een succes.

1: Welk merk gaat het worden?

De eerste keus die je maakt is die voor een merk. Deze keuze kan afhangen van persoonlijke voorkeur, je beschikbare budget of de ervaring die je hebt met dit merk. Er zitten vanzelfsprekend grote prijs- en uitvoeringsverschillen in de tientallen automerken. Je kunt je hiervoor online oriënteren of bezoek een dealer bij jou in de buurt om je uitgebreid over een bepaald merk te laten informeren.

2: Hoe ga je je auto gebruiken?

Een belangrijke afweging is waar je de auto voor gaat gebruiken. Wil je er dagelijks mee op en neer rijden naar je werk? Wil je je gezin erin kunnen vervoeren, inclusief de hond? Wil je op vakantie met je auto en moet hij dan de caravan kunnen trekken? Als je weet wat je wilt dan kun je een selectie maken van merken of typen auto die voldoen aan jouw wensen.

3: Elektrisch, benzine of hybride?

Vandaag de dag moet je ook nog een belangrijke milieukeuze maken: Wordt het een auto met een verbrandingsmotor, een hybride variant of ga je voor elektrisch? Een elektrische auto is nog altijd duurder dan een auto op benzine of diesel. Maar de prijzen gaan al wat dalen. Voor een elektrische auto moet je uiteraard een laadpaal of laadpas hebben. Ook moet je rekening houden met de actieradius als je kiest voor volledig elektrisch. Wil je niet met een lege accu stranden dan is hybride een goed alternatief. Dan kun je altijd overschakelen op benzine als de accu’s voor de elektromotor leeg raken en er geen laadpunt bereikbaar is.

4: Leasen of kopen?

Steeds meer mensen kiezen bij de aanschaf van een nieuwe auto voor private of financial lease. Steeds meer dealers bieden deze mogelijkheid, je bent dan niet afhankelijk van een leasemaatschappij. Het voordeel van lease is dat je geen grote investering ineens hoeft te doen. Alle vaste kosten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs. Bedenk wel dat je aan het contract vast zit. Tussentijds de auto inleveren levert meestal een flink financieel nadeel op. Schat ook goed in hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt. De leaseprijs wordt hierop gebaseerd. Overschrijding betekent flink hogere kosten.

5: Online je auto uitkiezen

Een nieuwe auto kopen kun je nu heel gemakkelijk online regelen. Bij Nieuweautorijden.nl kies je simpel het merk en type dat je zoekt. Als jouw auto op voorraad is bij één van de aangesloten dealers dan kun je direct contact opnemen voor het maken van een afspraak voor een proefrit of voor het aanvragen van een offerte. Misschien rijd je volgende week al in jouw nieuwe auto.