Allianzdirect autoverzekering

 

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering


Iedere autobezitter is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Niet elke verzekering is echter hetzelfde. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel aanbieders, dat het moeilijk is om nog de juiste keuze te maken. Wil jij een nieuwe autoverzekering afsluiten en vind je het moeilijk om de verzekeraars met elkaar te vergelijken? Wij helpen je alvast een handje op weg met 4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering.

1. De juiste dekking kiezen


Bij het vergelijken van een autoverzekering is het allereerst belangrijk om over de juiste dekking na te denken. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar is dit allerzins niet. Hoe bepaal je immers voor jezelf welke dekking het beste is? Waar moet je rekening mee houden? Is allrisk altijd de beste optie? Of kan WA of WA+ voldoende zijn? In Nederland ben je sowieso verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Dit is omdat bij een verkeersongeluk de kosten altijd op de dader verhaald kunnen worden. Ook als deze weinig geld heeft. Zonder verzekering zou dit niet altijd mogelijk zijn. Over het algemeen kiezen mensen met een nieuwe auto ervoor om een allrisk verzekering af te sluiten. De auto is dan nog enorm veel waard en eventuele schade willen ze direct oplossen. Zodra de auto op leeftijd komt, is deze het vaak niet meer waard om te repareren bij een ongeval. De waarde is dan te laag. Vaak kiezen mensen met een auto van ouder dan 8 jaar er dan ook voor om enkel WA te verzekeren. Natuurlijk blijft dit een persoonlijke keuze en bestaat er geen goed of fout. Lees je daarom goed in als het gaat om de verschillen, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

2. Kies dezelfde verzekeraar als eerst


Heb je al eerder een auto in je bezit gehad? Heb je hier vervolgens nooit schade mee gereden? Dan is het verstandig om dezelfde verzekeraar als eerst te kiezen. Zij weten van je schadevrije jaren, waardoor je kunt profiteren van een no-claimkorting. Hoe meer jaar je schadevrij hebt gereden, des te lager de premie van de autoverzekering zal zijn. Heb je wel schade gereden gedurende de periode dat je bij deze autoverzekeraar zat? Dan kom je soms in aanmerking voor een tweede autoregeling, zo krijg je alsnog korting als je bij dezelfde verzekeraar blijft. Deze regeling kan je terugvinden in je polis.

3. Dien niet iedere schadeclaim in


Vaak zien we dat mensen voor iedere kleine beschadiging een claim indienen. Daar ben je immers voor verzekerd, nietwaar? Toch raden wij af om dit te doen. Zodra je een schadeclaim indient, kan je no-claim dalen. Hierdoor neemt je korting op de premie af. Vaak ben je dan goedkoper uit als je kleine beschadigingen zelf voor je rekening mee.

4. Kies voor een hoger eigen risico


Heb je eigenlijk nooit schade aan je auto en rij je altijd enorm voorzichtig? Dan kan je ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. Zo bespaar je een hoop geld. Natuurlijk is het wel een risico die je neemt. Je kunt er niet vanuit gaan dat je nooit schade zal rijden.

 

Bel me terug - Nieuweautorijden.nl

We bellen u direct terug.
Voer hieronder uw telefoonummer in om het gesprek te starten.

Aanmelden en adverteren autobedrijf!

Voeg ons toe op WhatsApp of stel uw vraag: 06-83234428